Een hart onder de riem van uw voorzitter

Lieve schuttersvrienden- en vriendinnen,

In 2019 beleefden we een schitterend jaar: Vele hoogtepunten, waaronder de tweede plaats op het Oud Limburgs Schuttersfeest, de nieuwe uniformering en met een ledengroei begonnen wij aan het jaar 2020 en al gauw bleek vanaf februari dat de hele wereld in de greep werd genomen door het Corona-virus. Een onzichtbare macht nam ons in de greep en liet en laat ons niet los. Vele onschuldige personen moesten ons helaas ontvallen en werden ook velen getroffen door het virus in de hoop op herstel.

Voor ons, als schutterij betekende dit een jaar lang in beperking: Géén schuttersactiviteiten, geen repetities en oefensessies, geen wedstrijden van de Schutterscombinatie Noord-Limburg, het Oud Limburgs Schuttersfeest in Meijel, geen bondsschuttersfeesten, geen koningsvogelschieten, geen Internationaal Verbroederingstreffen, geen defilé van de Avondvierdaagse, geen Winterpret, geen intocht van Sint Nicolaas en ik kan nog wel even doorgaan, kortom een verloren jaar.

En nu is het noodzaak om toch positief te blijven kijken naar de toekomst. Over enige tijd zullen we op een andere manier weer door kunnen met onze verenigingsactiviteiten en tot die tijd, roep ik jullie allen op om elkaar (digitaal) te blijven ontmoeten en samen onze passie te delen in de hoop om ergens in 2021 weer volop het schutters- en gildewezen te beleven.

Voorzitter Bernie van Lieropwww.emergis.nl corona 1