Contact

accommodatieAccommodatie Het Schutskempke

Het 'Schutskempke' is het schuttersgebouw en het tweede huis voor vele van onze leden van de schutterij. Met eigen gezamenlijke inspanning van de leden is dit gebouw in 1988 tot stand gekomen. De eerste steen is gelegd tijdens het koningsvogelschieten van 1987 door de toenmalige beschermvrouwe, mevrouw Paula Defesche-Derks.

Alle voorzieningen voor de schutterij zijn er aanwezig inclusief de karakteristieke schietbomen met kogelvangers. Het onderhoud van deze prachtige schuttersweide, gelegen in het bosrijke gebied van de Endepoel, wordt volledig gedaan door eigen krachten. U moet dit zeker eens bezoeken en ook zeker willen wij u dan attenderen op ons schitterende Schutterspad. Een culturele wandeling langs de Schuttersweide, waarin u wordt meegenomen langs de historie van het schutters- en gildewezen aan de hand van twee jeugdige personen.


Tevens wordt deze accommodatie gebruikt om groepen van mensen te ontvangen die kennis willen maken met de schutterij en hun gebruiken. Dit geschiedt in de vorm van een promotiebijeenkomst, waarbij u kennis maakt met het schutters-en gildewezen en daarvoor staan de leden van de schutterij ter beschikking voor de gasten te kunnen informeren.

Zij kunnen alles vertellen over de schutterijen in het algemeen en natuurlijk in het bijzonder over de Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray'. Indien gewenst zal u ook de mogelijkheid worden geboden om een schot te lossen met de Oud Limburgse Schuttersbuks of de windbuks.

Wilt u meer weten, schroom dan niet om contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Contactpersonen

Wilt U telefonisch contact kunt u altijd contact opnemen met de onderstaande personen:

Voorzitter Bernie van Lierop 0478-510400
Voorzitter drumband Giel Krijnen 0478-516336
Organisatie promotiefeesten Bernie van Lierop 0478-510400

Of neem voor vragen, informatie, activiteiten etc., contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..