Dubbelslag voor Teun Bom

IMG 20240901 WA0032

Zondag 1 september 2024 werd er geschoten om het persoonlijk kampioenschap van de Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Teun Bom (21 jaar) , inmiddels vaste B-schutter, liet dit kampioenschap zien klaar te zijn voor een opstap. Hij versloeg iedereen en wist zich te schieten tot nieuwe kampioen en hij won ook tevens de Piet Lenssen Memorialbeker. Tweede werd Stephanie Henssen (31 jaar)  en derde Ilse Krijnen (21 jaar). Het jeugdkampioenschap werd gewonnen door Gwen Jacobs.

Verjonging

De schutterij zet de afgelopen jaar volop in voor een flinke verjonging. Nadat in 2023 al jeugdigere personen deel uitmaakten van het eerste zestal, zette de verjonging in 2024 door. In het eerste zestal schieten nu 3 personen onder de 25 jaar en wordt het team aangevuld met een dertiger en twee oude veteranen boven de 50 jaar en de verjonging is nog niet ten einde. Tijdens dit kampioenschap bleek dat er enkele jongeren nadrukkelijk in de nek ‘hijgen’ om de posities in het eerste zestal over te nemen.

Piet Lenssen Memorialbeker

Na het overlijden van de erevoorzitter Piet Lenssen stelde de familie Lenssen een beker beschikbaar voor de schutter, die gedurende één schutters seizoen de beste schutter is.  Voor aanvang van dit kampioenschap waren er nog enkele kanshebbers om deze beker te winnen. De finale werd een lange strijd, waarbij de schutters niet wilden opgeven en onderdoen voor elkaar, maar uiteindelijk won Teun Bom zowel het kampioenschap en behaalde hij de Piet Lenssen Memorialbeker.