Organisatie Internationaal Verbroederingstreffen

Het is een rare dag. Het begon ruim 1,5 jaar geleden. De organisatie van het Internationaal Verbroederingstreffen op zondag 29 maart 2020 zou één van de hoogtepunten moeten worden in mijn (zoals andere zeggen) imposante lijst van organisaties van grote evenementen. Het hele land werd in gezet, sterker nog de Euregio werd ingezet om de beste korpsen naar Venray te krijgen om 75-jaar provinciale vrijheid te vieren. De provincie Limburg, het V-Fonds, de gemeente Venray en in het bijzonder Interreg Duitsland-Nederland omarmden mijn projectvoorstel. Drie Duitse verenigingen gingen met ons mee om een mooie dag van verbroedering te organiseren. Zondag 29 maart 2020, de dag dat Venray zou vollopen met de toppers op muzikaal gebied van de schutterijmuziek, de topshowkorpsen uit binnen- en buitenland, de zangkoren, de Zingende Kapsters, de D-Day revivalband, lokale topartiesten. Echter kwam de periode, dat het corona-virus ons in de greep nam en niet meer losliet en wij noodgedwongen en terecht de organisatie zouden moeten afstellen of uitstellen.
 
Verbroederingstreffen
Één ding was duidelijk, afstel is geen optie en wij kiezen voor uitstel, wetende dat niet alle korpsen, schuttersgilden en schutterijen mogelijk niet aanwezig kunnen zijn. Na een drukke periode van onderhandelen, zal zondag 27 september 2020 de dag zijn dat we het Internationaal Verbroederingstreffen gaan organiseren en mogelijk biedt dit een podium voor andere verenigingen, die nu wel willen deelnemen aan het Internationaal Verbroederingstreffen. Nadat de Corona-problematiek grotendeels achter ons ligt, gaan we een mailingboom uitsturen, maar heeft u nu al interesseneem, dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik zal er alles aan doen om een compleet, mogelijk nog mooier programma aan te bieden, waarin wij 75-jaar provinciale verbroedering samen vieren.