Maak gratis kennis met de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray

Ook dit jaar doet Venray Beweegt weer mee met de Nationale Sportweek. Van 20 tot en met 29 september zijn er allerlei sportieve activiteiten in de gemeente. Tijdens deze week laat Venray Beweegt zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, verbindt én levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een duurzaam fit, gezond en vitaal Venray.

 

Sportvoucher

Op zaterdag 21 september is de officiële opening van de Nationale Sportweek. Wethouder Anne Thielen reikt die ochtend bij Albert Heijn de eerste sportvoucher uit in het kader van de supermarkten-sportactie. Deze voucher, waarmee je gratis kunt kennismaken met allerlei sporten, ontvangt iedere klant bij besteding van 25 euro bij een van de supermarkten in Venray.

In de middag kunnen inwoners en bezoekers van Venray meedoen aan diverse sport- en beweegactiviteiten tijdens het Sport- en leefstijlevenement op het Schouwburgplein en in Jerusalem. Sport- en beweegaanbieders presenteren hier hun aanbod voor het nieuwe sportseizoen.

En dit is niet het enige dat op het programma staat:

Daily Mile challenge

Voor het tweede jaar op rij gaat Venray Beweegt op zoek naar de sportiefste klas met de fitste juf of meester van de gemeente Venray. Dit jaar daagt Venray Beweegt de basisschoolklassen uit om elke dag de Daily Mile te rennen. Niet alleen sportief, maar ook nog eens hartstikke goed voor het klimaat. Wethouder Martijn van der Putten geeft op maandag 23 september om 8.30 uur het officiële startschot van de Daily Mile Challenge op Brede school De Peddepoel in Wanssum.

Esports Day

Gamen en bewegen worden gecombineerd tijdens Esports Day. In het oude AH-pand en op het Schouwburgplein gaan basisschoolklassen (groep 7 en 8) de strijd met elkaar aan tijdens het Venrays scholenkampioenschap Esports. In de middag staat het Open Venrays Kampioenschap Esports op het programma.

Activiteiten

Op www.venraybeweegt.nl/nationale-sportweek staat een overzicht van alle activiteiten in Venray tijdens de Nationale Sportweek.