Henk de Klein schutterskoning Venray

Henk de Klein schutterskoning VenrayHenk de Klein van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray is op zondag 1 mei 2016 de nieuwe schutterskoning geworden. Op deze stralende zondagmiddag op de schuttersweide werd de strijd beslist in de elfde schietronden, toen de koningsvogel nog op een paar kleine stukjes vastzat. De titel van erejeugdschutterskoning ging naar Bas Andriessen, terwijl de nieuwe jeugdschutterskoning werd Silke Krijnen. De titel van ereburgerkoning ging naar Laura Janssen.

De dag begon voor de schutterij al heel vroeg, met het afhalen van het koningspaar, Bernie en Annemie van Lierop-Nooijen bij hun woonhuis, waarna de Eucharistieviering in de Sint Petrus Banden Kerk in Venray werd bijgewoond.

Na het nuttigen van een koffietafel, werd de schuttersweide al snel omgetoverd in een koningsweide. De burgemeester Hans Gilissen, Deken Smeets en de wethouders Martijn van der Putten en Ike Busser waren aanwezig om de schutterskoning, Bernie van Lierop, van zijn koningsversierselen te ontdoen. Ook de ereburgerkoning, Ben Strijbosch, werd bedankt voor zijn bewezen diensten. De elfde ronde leverde de beslissing op bij de schutters van de schutterij. De vogel zat op enkele kleine stukjes vast en het leek een kwestie van een aantal rake schoten en de strijd zou beslist worden. De ultieme eer om schutterskoning te worden, was weggelegd voor Henk de Klein, die met een raak schot de strijd besliste en voor de tweede keer in zijn carrière schutterskoning mocht worden. Henk de Klein kent een bijzonder jaar. Dit jaar is hij 40 jaar werkzaam bij zijn werkgever en eveneens 40 jaar lid van de Venrayse schutterij. In 2007 werd hij voor de eerste keer schutterskoning. In het afgelopen jaar kende Henk de Klein een moeilijker jaar in verband met zijn gezondheid, maar daar is hij volledig er boven op aan het komen. Naast Henk de Klein kent de schutterij vele leden van de familiekring, die lid zijn van de Venrayse schutterij, want ook zijn vrouw, Ria, zijn dochter Bianca, zoon Pascal, schoonzoon Giel Krijnen en de kleindochters, Mirthe, Ilse en Silke Krijnen zijn lid van de schutterij. Nadat de nieuwe schutterskoningen zijn geïnstalleerd volgde een feestavond met de leden van de schutterij. Uitbreiding De Venrayse schutterij kende de afgelopen jaren een mooi groei qua ledenaantal en dat is ook heel bijzonder om te vernemen en deze groei gaat nog altijd door, maar wij blijven altijd op zoek naar nieuwe leden, die kennis willen maken met het schutters- en gildewezen. Zeker dit jaar wil de Venrayse schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray zich eigen zeer goed presenteren. Tijdens het grootste schuttersfeest, het Oud Limburgse Schuttersfeest in Maasmechelen, heeft de schutterij de eer om namens de schuttersbond Juliana dit schuttersfeest te mogen openen en zal daarom ook met nummer 3 in de optocht lopen. Een groot, trots schutterskorps willen wij dan presenteren aan de gemeenschap. Interesse, neem vrijblijvend contact op via www.zandakker.nl.