Solistenconcours brengt drie kampioenen mee naar Venray

Tijdens de solistenkampioenschappen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen op zondag 27 januari 2019, georganiseerd door de schutterij Sint Sebastianus Ell, waren de optredens van de leden van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray van een hoog niveau. In een sterk deelnemersveld van 98 solisten,  gingen liefst drie divisies de eerste prijzen mee naar Venray. Xander Bakx won in de jeugddivisie met 86 punten, Rutgher Spanjaard won in de vierde divisie met 87 punten en Teun Bom sloeg toe in de derde divisie met maar liefst 91 punten en door zijn geweldig optreden werd hij gedeeld eerste in het totaalkampioenschap.

DSC06397

Silke Krijnen behaalde 85 punten in de jeugddivisie en  Bas Andriessen behaalde in de 5e divisie 82 punten. Door deze geweldige prestaties kwalificeren Teun Bom, Rutgher Spanjaard, Xander Bakx en Silke Krijnen zich voor de Limburgse Kampioenschappen op zondag 17 maart 2019 in Melick.

Jeugdopleiding

De Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray maakt al jaren gebruik van een eigen interne opleiding. Door middel van een gekwalificeerde instructeur, Jan Voermans, worden nieuwe leerlingen de techniek van het trommelen bijgebracht. Na een opleiding van circa 1,5 jaar zijn de leerlingen klaar om concoursen en wedstrijden te bezoeken met het vak van het trommelen. Zeker nu ook de schutterij in 2019 volledig in een nieuw uniform zal verschijnen in het nu de tijd om in te stappen en ook lid te worden van de drumband. Wilt u meer informatie neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.