Geschiedenis|Muziekkorps|Uniformering|Koningen en Keizer|De schuttersweide|Contact| Fotoalbum

Sint en Piet bestellen,

dan moet U zeker eerst

het Zandakker bellen

06-30 32 76 26 of 06-40 10 38 10

Meer dan 35 jaar is de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan in Venray actief om ervoor te zorgen dat Sint en de Pieten u met een persoonlijk bezoek komen vereren.

Menig personeelsvereniging, onderneming, vriendengroepen, verenigingen of particulieren zijn in de loop van de jaren een vaste klant geweest van de schutterij.

De schutterij zorgt voor een  bezoek van de Sint en de Pieten gedurende de tijd, die u wilt met een minimum van een kwartier en uitlopend tot ......................

U hoeft zelf niet te zorgen voor strooigoed, want alles is tot in de puntjes geregeld en u ontvangt dan de Goedheiligman met minimaal twee Zwarte Pieten.

Wilt u vrijblijvend informatie ontvangen, neem dan contact op via bovenstaande gegevens of stuur een mail naar Info@zandakker.nl.

 

U weet het immers toch al:

Sint en Piet bestellen,

dan moet U zeker eerst

het Zandakker bellen

06-30 32 76 26 of 06-40 10 38 10

 

 

Het tamboer- en pijperkorps van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray is net als de schutterij in 1975 weer nieuw leven in geblazen na een tijd van rustig bestaan.

Dat dit niet van een leien dakje ging zal niemand verbazen, maar met wat oudere muzikanten kwam er in het begin toch een aardig korps op straat,welk vooral getrokken werd door de fam volleberg.

Het korps werd in 1978 uitgebreid met fluiters, waardoor het toen een tamboer- en fluiterkorps werd.

In 1988 werd de voormalige 'Drum en showband Venray' door de schutterij overgenomen, waardoor het ledenaantal toen fors toenam.

Het fluiterkorps concept is na een aantal jaren niet haalbaar gebleken, waardoor het korps is doorgegaan als tamboerkorps.

Dit korps staat momenteel hoor aangeschreven in de schutterswereld, als men de totaal uitslag van de laatste jaren van het Oud Limburgs Schuttersfeest bekijkt komen ze altijd bij de beste tien voor van alle divisies.

Het muziekkorps behaalt ook op andere muziektoernooien uitstekende resultaten,zoals winnaar Jordaanfestival te Amsterdam, 2 maal winnaar Almere muziek festival en was men tevens in buitenlandse optredens zeer succesvol.

Verder wordt er opgetreden op de bondsschuttersfeesten, waarbij het diverse malen is gejureerd als beste muziekkorps in de optocht en met het terreinoptreden. Sinds drie jaren heeft het muziekkorps een forse uitbreiding gehad met nieuwe jeugdleden, die de toekomst van de drumband zeker zeer veilig stellen. Dit betekent wel dat het muziekkorps tijdelijk mindere resultaten boekt, maar blijkt dat de jeugd zeker weer gaat zorgen voor de hoge klasseringen.

Het muziekkorps kent een interne opleiding tot tamboer en dit geldt zowel voor jeugd als volwassen personen.

De repetitie avond is de momenteel de dinsdag avond van 19.30uur tot 21.30uur in het Trumke, gelegen aan de Oostsingel 35a te Venray (Achter de Basisschool de Hommel).

Wilt u een leuke hobby waar u ook muzikaal wordt onderricht neem dan gerust contact op met ons via deze site.

 

 

Kijk ook eens naar:

- Ons gildelied

 

Zie ook:
  - Geschiedenis
  - Muziekkorps
  - Uniformering
  - Koningen en Keizer
  - De schuttersweide
  - Contact