Marian Henssen-Coersen nieuwe bondskampioen schuttersbond Juliana

Zondag 01 september 2019 namen wij deel aan het persoonlijk bondskampioenschap van de schuttersbond Juliana, georganiseerd door het schuttersgilde Sint Sebastianus Sevenum op de schuttersweide van de zustervereniging Sint Urbanus  Grashoek.

Bondskampioenschap

De eerste inschietronde leverde voor ons een ravage aan. 11 van de 23 schutters overleefden deze inschietronde maar, doordat we waarschijnlijk getroffen waren door materiaalpech. Ondanks deze moeilijke start beten de overgebleven schutters zich vast om een goed resultaat naar te zetten en daarin slaagden zij redelijk goed.

In de D-klasse legden Venrayse schutters beslag op de derde prijs voor Patrick Bom en Lisanne Stevens behaalde de eindoverwinning in de D-Klasse. In de C-Klasse ging de tweede prijs naar Robin Hendriks en in de B-klasse ging de eindoverwinning naar Marian Henssen-Coersen, die mocht doorstrijden voor het algemeen klassement.

 

De absolute finale

Op het moment dat er werd besloten om over te gaan naar stekken om de beslissing te forceren, waren er nog vier heren in de strijd tegen twee dames oftewel Frits Beurskens (Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo), Jan Gielen (Sint Jan Grubbenvorst), Jo Fleuren (Sint Lambertus Helden) versus Sanne Maessen (Sint Lambertus Helden) en ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray). De eerste ronde ging het snel Jan Gielen, Frits Beurskens en Sanne Maessen vielen af en ontstond een tweestrijd tussen Jo Fleuren en Marian Henssen-Coersen.

Na een ronde van 18 stekken volgde de beslissing. Jo Fleuren schoot mis en Marian Henssen-Coersen schoot feilloos alle stekken weg en zodoende wint zij voor de tweede keer in haar carrière het algemeen bondskampioenschap van de schuttersbond Juliana.

Vanwege de overwinning zal de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray op zondag 6 september 2020 het persoonlijk bondskampioenschap van de schuttersbond Juliana in Venray.