Hans van Rhee opgenomen binnen de Orde van de Rode Leeuw

Hans van Rhee van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray is op zondag 20 januari 2019, op basis van zijn verdiensten voor de gemeenschap en in het bijzonder voor  het schutters- en gildewezen opgenomen als schutsbroeder binnen de Orde van de Rode Leeuw. Dit gebeurde tijdens de investituur in de Sint Petrus Banden Kerk in Venray.

 MG 1157

Hans van Rhee werd in 1988 lid van de Venrayse schutterij, toen de schutterij, de Drum- en Showband Venray overnam. Het was al snel duidelijk dat Hans van Rhee vanuit zijn beroepsmatige werkzaamheden de gave had om als penningmeester te gaan fungeren. In 1991 werd hij lid van de bestuur en nam de functie van penningmeester over van Martien Lenssen (+). Op financieel gebied leidt hij vanaf dat moment de Venrayse schutterij met verve. Naast het bestuurslidmaatschap is Hans van Rhee lid van de drumband, waarbij hij nog altijd zich jong van geest voelt. Hij maakt al jaren deel uit van het A-zestal van de schutterij. Hij vond zijn eega binnen de schutterij en later werden ook zijn twee kinderen lid van de schutterij. Naast zijn actieve rol binnen het bestuur, maakt hij zich ook verdienstelijk voor de gemeenschap, waaronder het trainerschap bij de jeugd van SV Venray en bestuurslid van de Stichting Kerststal Venray.

Op basis van zijn verdiensten is hij voorgedragen en opgenomen binnen de Orde van der Rode Leeuw en hoopt de schutterij de familie Van Rhee nog lang in ons midden te hebben.