Wervelende prestatie voor solisten Schutterij ’t Zandakker

Zondag 29 januari 2017 werd het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen van de districten Venray-Venlo en Weert georganiseerd bij het Fluit- & Tamboerkorps Sint Job uit Leuken. Vier solisten van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray namen deel aan dit concours en in namen 112 jeugdleden vanuit dit district deel aan dit concours.

De solisten van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray lieten zeker ook op dit concours weer van zich horen. In de jeugddivisie (kleine trom) namen Teun Bom, Ilse Krijnen en Rutgher Spanjaard deel en in de derde divisie (kleine trom) mocht Romy Litjens zich eveneens proberen te kwalificeren voor de Limburgse kampioenschappen op zondag 20 maart 2017 in het Noord Limburgse Siebengewald.

Bij de prijsuitreiking kwam uiteindelijk het verlossende woord. Rutgher Spanjaard behaalde 87 punten en een schitterende eerste prijs. Teun Bom en Ilse Krijnen behaalden allebei 88 punten en eveneens een schitterende eerste prijs. Romy Litjens behaalde in de derde divisie maar liefst 90 punten, goed voor een schitterende eerste prijs met lof der jury.

Wervelende prestatie voor solisten Schutterij t ZandakkerToen de einduitslagen volgden werd het een Venrays feestje. Ilse Krijnen en Teun Bom (en nog twee andere schuttersvrienden uit Grathem en Neeritter) wonnen gezamenlijk een eerste prijs in hun categorie en Romy Litjens won een eerste prijs in de derde divisie in het totaalklassement.

Door deze geweldige prestaties, kwalificeren deze vier leden van de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray zich voor de Limburgse kampioenschappen en deze dag werd weer duidelijk dat de interne jeugdopleiding van de schutterij, onder leiding van de dirigent Jan Voermans, zeker zijn vruchten afwerpt.

Natuurlijk kunt u ook deel uit maken van de drumband. Vanaf 8 jaar tot 80 jaar bent u van harte welkom om eens kennis te komen maken met de Venrayse drumband. Voor meer informatie bel met (0478) 51 63 36 of kijk op www.zandakker.nl.